Η Γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτείνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη βοηθά στην διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση, βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση). Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη). Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης, και δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση.

Πόση γύρη πρέπει να τρώμε τη μέρα;

Τριάντα πέντε γραμμάρια γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά. Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια όπως έχει ή διαλυμένη σε νερό ή ρόφημα.

Ορίστε κάποιοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εντάξετε τη γύρη στο καθημερινό διατροφολόγιο σας:

  1. Λόγω της περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική για όσους γυμνάζονται αλλά και για όσους χρειάζονται περισσότερη ενέργειαστην καθημερινότητά τους
  2. Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος ενώ περιέχει όλες τις απαραίτητες ουσίες για την κυτταρική αναγέννηση
  3. Κάνει καλό στην εποχική τριχόπτωση
  4. Υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα
  5. Αυξάνει τη σεξουαλική ικανότητα ενώ βοηθάει και στα προβλήματα υπογονιμότητας
  6. Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημαενώ δύναται να δράσει και ως αγωγή σε περίπτωση εποχικών αλλεργιών
  7. Μειώνει την υψηλή πίεση αίματοςκαι αναπαράγει τα ενδοθηλιακά αρτηριακά κύτταρα
  8. Βοηθάει την πέψη
  9. Έχει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες
  10. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την παραγωγή των φυσικών αντικαταθλιπτικώντου οργανισμού
  11. . Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
  12. Είναι ιδανική τροφή για άτομα με αναιμία καθώς περιέχει σίδηροπου είναι πολύ σημαντικός για τη σύνθεση αιμοσφαιρίνης
  13. Βοηθάει στον προστάτη
  14. . Είναι διουρητική
  15. . Βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες
  16. . Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόληςλόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φωτοστερόλες
  17. Ρυθμίζει το βάρος του σώματοςαφού αν καταναλωθείπριν το φαγητό βοηθάει στις καύσεις ενώ αν καταναλωθεί μετά το φαγητό βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας
  18. Αποτελεί μια φυσική ασπίδα απέναντι στις ιώσεις
  19. Βοηθάει σε μια γενικότερη ισορροπία του οργανισμού η οποία αντανακλάται και στην όψη σας
  20. Αν χρησιμοποιηθεί ολιστικά μπορεί να θεραπεύσει τους εθισμούς